Rizoto s řeřichou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s řeřichou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47056 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 g | Kroupy ječné |
50 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Řeřicha |
1 špetka | Sůl mořská |
700 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 26,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Řeřicha mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy ječné, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s řeřichou postup přípravy receptu:
1 | Otrháme listy řeřichy a spaříme je ve vroucí vodě. Ihned poté je dáme do mixéru spolu s česnekem a rozmixujeme. |
2 | Na kousky nakrájíme očištěnou šalotku a lehce ji opečeme na másle. Přendáme do hrnce, přidáme propláchnuté kroupy a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme, dokud se nevypaří respektive nevsákne do krup všechen vývar. Kroupy by již měli být uvařené, v jiném případě přilijeme další vývar a ještě chvíli vaříme. |
3 | Nakonec přidáme máslo, řeřichové pyré, osolíme a opepříme dle chuti a přidáme olej. |