Jednoduchý recept

Kančí guláš s brusinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47057

Ingredience

2 g Bobkový list
80 g Brusinky
100 g Celer bulvový
200 g Cibule
800 ml Hovězí vývar základní
40 g Hořčice
900 g Kančí kýta
80 g Kečup
600 g Knedlík kynutý
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
3 g Nové koření mleté
2 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
80 g Slanina vepřová
80 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
3 g Tymián sušený
200 ml Víno červené
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 807 kcal
Kilojoule 3 377kJ
21% Sacharidy 74 g
95% Tuky 71 g
57% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Kančí guláš s brusinkami postup přípravy receptu:

1

Kančí kýtu nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, mrkev, petržel a celer očistíme, nastrouháme nahrubo, slaninu bez kůže nakrájíme na nudličky.

2

V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli se zeleninou a osmažíme. Na zeleninový základ položíme maso, osmahneme, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, novým kořením, bobkovým listem, posypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka.

3

Potom přimícháme hořčici, kečup, přilijeme víno, provaříme, přidáme brusinky, zakysanou smetanu a dodusíme.

4

Před podáváním vyjmeme bobkový list, guláš rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept