Kančí guláš s brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš s brusinkami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47057 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
80 g | Brusinky |
100 g | Celer bulvový |
200 g | Cibule |
40 g | Hořčice |
800 ml | Hovězí vývar základní |
900 g | Kančí kýta |
80 g | Kečup |
600 g | Knedlík kynutý |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření mleté |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
80 g | Sádlo škvařené |
80 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
3 g | Tymián sušený |
200 ml | Víno červené |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 54,9mg |
Draslík | 392,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Hořčice, Kančí kýta, Kečup, Knedlík kynutý, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš s brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Kančí kýtu nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, mrkev, petržel a celer očistíme, nastrouháme nahrubo, slaninu bez kůže nakrájíme na nudličky. |
2 | V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli se zeleninou a osmažíme. Na zeleninový základ položíme maso, osmahneme, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, novým kořením, bobkovým listem, posypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. |
3 | Potom přimícháme hořčici, kečup, přilijeme víno, provaříme, přidáme brusinky, zakysanou smetanu a dodusíme. |
4 | Před podáváním vyjmeme bobkový list, guláš rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a podáváme. |