Recept

Jehněčí hřbet s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 47058
Kategorie: Maso

Ingredience

8 ks Chřest bílý
100 g Čočka klíčky
100 g Hrachové lusky
500 g Jehněčí hřbet
50 g Lišky čerstvé
50 ml Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Pšenice Špalda
50 g Ředkvička
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 457kJ
7% Sacharidy 26 g
56% Tuky 42 g
7% Sodík 141 mg
52% Bílkoviny 29 g

Jehněčí hřbet s chřestem postup přípravy receptu:

1

Do jehněčího hřbetu vetřeme sůl a pepř. Poté na pánvi rozpálíme olej a maso z každé strany lehce opečeme. Hřbet dáme do pekáče, posypeme rozmarýnem, přidáme k němu máslo a dáme péct do trouby na 130 stupňů. Pečeme, dokud není vnitřní teplota masa cca 50 stupňů. To zaručí šťavnaté, avšak upečené maso.

2

Čočku smícháme se špaldou, zalijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Vmícháme nadrobno nasekanou pažitku a dáme stranou.

3

Lusky hrášku s chřestem ponoříme na půl minuty do vroucí vody, vyndáme a ihned zchladíme ledem. Zelenina tak zůstane křupavá. Hrášek vylouskáme, chřest nasekáme nadrobno a v míse smícháme. Přidáme na plátky nakrájenou ředkvičku a plátky lišek. Dochutíme solí a pepřem.

4

Nakonec nakrájíme maso na plátky, na talíři ozdobíme zeleninou a přidáme přílohu z čočky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept