Jednoduchý recept

Kančí guláš na citronu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47059

Ingredience

120 g Brusinky
150 g Cibule
100 g Citrony
900 g Kančí maso
5 g Kmín drcený
600 g Knedlík kynutý
1 ks Masox
40 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
60 ml Rum
150 g Slanina vepřová
8 g Sůl
150 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 782 kcal
Kilojoule 3 272kJ
19% Sacharidy 68 g
44% Tuky 33 g
36% Sodík 729 mg
78% Bílkoviny 44 g

Kančí guláš na citronu postup přípravy receptu:

1

Kančí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno nasekáme, slaninu nakrájíme na nudličky, citrony omyjeme a nakrájíme na plátky.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme polovinu plátků citronů, podusíme na másle, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme slaninu s masem, orestujeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vínem, rumem a podusíme do vysmahnutí. Zaprášíme moukou, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu a dusíme doměkka.

3

Hotový guláš upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem, každou porci ozdobíme lžící brusinek a plátkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept