Kančí guláš na citronu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš na citronu
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47059 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Brusinky |
150 g | Cibule |
100 g | Citrony |
900 g | Kančí maso |
5 g | Kmín drcený |
600 g | Knedlík kynutý |
100 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
40 g | Mouka polohrubá |
2 g | Pepř černý mletý |
60 ml | Rum |
150 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 170,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Kančí maso, Kmín drcený, Rum, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Knedlík kynutý, Máslo čerstvé, Masox, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš na citronu postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno nasekáme, slaninu nakrájíme na nudličky, citrony omyjeme a nakrájíme na plátky. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, přidáme polovinu plátků citronů, podusíme na másle, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme slaninu s masem, orestujeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vínem, rumem a podusíme do vysmahnutí. Zaprášíme moukou, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu a dusíme doměkka. |
3 | Hotový guláš upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem, každou porci ozdobíme lžící brusinek a plátkem citronu. |