Recept

Krevety v rýžovém těstíčku s česnekovou pažitkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 47061
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Marináda
1 polévková lžíce Citronová kůra
1 ks Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Med včelí
1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
1 polévková lžíce Omáčka rybí
4 polévková lžíce Pažitka česneková
Těstíčko
1 polévková lžíce Krevetová pasta
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
8 plátek Rýžový papír
1 polévková lžíce Voda pitná
Na fritování
400 g Krevety tygří - loupané
1 polévková lžíce Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 111 kcal
Kilojoule 466kJ
3% Sacharidy 9 g
4% Tuky 3 g
13% Sodík 252 mg
44% Bílkoviny 25 g
Krevety v rýžovém těstíčku s česnekovou pažitkou

Krevety v rýžovém těstíčku s česnekovou pažitkou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme loupané krevety bez hlav, krunýřů, ale ocas ponecháme s tělíčky krevet. Jen jim odstraníme střívko a znovu je omyjeme pod tekoucí vodou.

2

Svazek (3-4 lžíce) česnekové (čínské) pažitky omyjeme, 2/3 drobně pokrájíme, 1/3 necháme celou na ozdobu. Drobně pokrájenou dáme do hmoždíře. Očištěný a omytý kořen koriandru drobně pokrájíme a společně s pokrájenou pažitkou a celým zeleným pepřem, roztlučeme v hmoždíři.

3

Do misky si dáme roztlučené koření, limetkovou šťávu, citronovou kůru, rybí omáčku a med. Vše promícháme a vzniklou marinádu promícháme s krevetami. Necháme je marinovat 30 minut.

4

V další misce si vymícháme těstíčko ze lžíce vody, lžíce krevetové pasty a lžíce hladké mouky. 8 plátků rýžového těsta namočíme do vody, každý plát rozdělíme na 4 díly (hotový výrobek) a rozložíme je na vál. Do každého plátku zabalíme marinovanou krevetu, konce plátků potřeme těstíčkem a přitiskneme k sobě.

5

Ve fritéze rozpálíme olej a krevety smažíme asi 3-4 minuty dozlatova. Krevety servírujeme horké, ozdobené stébly česnekové pažitky.

Poznámka

Ke krevetám v rýžovém těstíčku podáváme sladkokyselou rybí omáčku.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept