Krevety v rýžovém těstíčku s česnekovou pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety v rýžovém těstíčku s česnekovou pažitkou
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 47061 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 ks | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
4 polévková lžíce | Pažitka česneková |
Těstíčko | |
1 polévková lžíce | Krevetová pasta |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 plátek | Rýžový papír |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Na fritování | |
400 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 58,2mg |
Vláknina | 929,0mg |
Vitamín A | 337,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Med včelí, Omáčka rybí, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevetová pasta, Mouka pšeničná hladká T 650, Rýžový papír, Krevety tygří - loupané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř, Pažitka česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety v rýžovém těstíčku s česnekovou pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme loupané krevety bez hlav, krunýřů, ale ocas ponecháme s tělíčky krevet. Jen jim odstraníme střívko a znovu je omyjeme pod tekoucí vodou. |
2 | Svazek (3-4 lžíce) česnekové (čínské) pažitky omyjeme, 2/3 drobně pokrájíme, 1/3 necháme celou na ozdobu. Drobně pokrájenou dáme do hmoždíře. Očištěný a omytý kořen koriandru drobně pokrájíme a společně s pokrájenou pažitkou a celým zeleným pepřem, roztlučeme v hmoždíři. |
3 | Do misky si dáme roztlučené koření, limetkovou šťávu, citronovou kůru, rybí omáčku a med. Vše promícháme a vzniklou marinádu promícháme s krevetami. Necháme je marinovat 30 minut. |
4 | V další misce si vymícháme těstíčko ze lžíce vody, lžíce krevetové pasty a lžíce hladké mouky. 8 plátků rýžového těsta namočíme do vody, každý plát rozdělíme na 4 díly (hotový výrobek) a rozložíme je na vál. Do každého plátku zabalíme marinovanou krevetu, konce plátků potřeme těstíčkem a přitiskneme k sobě. |
5 | Ve fritéze rozpálíme olej a krevety smažíme asi 3-4 minuty dozlatova. Krevety servírujeme horké, ozdobené stébly česnekové pažitky. |
Poznámka
Ke krevetám v rýžovém těstíčku podáváme sladkokyselou rybí omáčku.