Grilované indické brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované indické brambory
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47062 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory |
80 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 043kJ
4% Sacharidy 16 g
27% Tuky 20 g
10% Sodík 206 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 521,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované indické brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme ve studené vodě a rozpůlíme. |
2 | V misce smícháme olej, pepř a sůl. Touto směsí potřeme brambory ze všech stran, zabalíme do alobalu a dáme na rozpálený gril. Grilujeme cca 25 minut ze všech stran, dokud nejsou měkké. |