Jednoduchý recept

Kančí guláš v rajčatové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47064

Ingredience

200 g Cibule
1200 ml Hovězí vývar základní
900 g Kančí maso
3 g Kmín drcený
3 g Majoránka
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Olej rostlinný
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
600 g Rýže dušená
8 g Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 154kJ
11% Sacharidy 41 g
27% Tuky 20 g
56% Sodík 1 g
74% Bílkoviny 42 g

Kančí guláš v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Odblaněné kančí maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, česnek prolisujeme, nakládaná rajčata scedíme a trochu pokrájíme.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, přidáme česnek a vše krátce orestujeme. Podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Občas podléváme vodou, aby se maso nepřipalovalo.

3

Když maso začne měknout, šťávu vysmahneme na tuk, posypeme moukou, přidáme rajčatový protlak, scezená rajčata, přilijeme vývar, ovoníme majoránkou a dodusíme.

4

Guláš s rajčatovou omáčkou rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept