Scampi s pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 29 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Scampi s pomerančem
Scampi s pomerančem
Celkový čas: | 29 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 47067 |
Ingredience
2 ks | Bageta |
250 g | Kompot mandarinkový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
2 ks | Pomeranče |
200 g | Salát ledový |
12 ks | Scampi |
3 špetka | Sůl mořská |
Marináda | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř červený celý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 19,4mg |
Draslík | 547,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Kompot mandarinkový, Pomeranče, Salát ledový, Citronová šťáva, Pepř červený celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř citronový, Scampi, Sůl mořská, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Scampi s pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si marinádu: do misky nalijeme extra panenský olivový olej, přidáme čerstvě pomletý červený pepř, citrónovou šťávu a sůl. |
2 | Scampi vložíme do misky, promícháme s marinádou a necháme je odležet asi 20 minut. Poté je vyjmeme z marinády a necháme odkapat. |
3 | Bagetu pokrájíme zešikma na plátky. Omyjeme a osušíme sladké pomeranče. Oloupeme je a jednotlivé plátky dobře očistíme od bílé dužiny. Scedíme mandarinkový kompot a ovoce necháme okapat. Omyjeme salátové listy, vodu setřepeme a listy necháme oschnout. |
4 | V pánvi si rozpálíme máslo s olejem na správnou teplotu a scampi restujeme z každé strany dozlatova. Restujeme je přibližně po 2 minutách z každé strany. Poté je vyjmeme, posypeme podle chuti mořskou solí a citrónovým pepřem. |
5 | Na plátky bagety položíme listy salátu, plátky pomeranče, restované scampi, na ně dáme plátky mandarinky a vše zachytíme párátky, jako jednohubky. Podáváme teplé i studené. |