Kančí guláš s kapiemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš s kapiemi
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 47068 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
40 g | Česnek |
800 g | Cibule |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
3 g | Jalovec |
30 g | Jíška hotová tmavá |
1000 g | Kančí maso |
300 g | Kapie |
4 g | Kmín drcený |
3 g | Majoránka |
150 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
60 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 39,7mg |
Draslík | 827,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kančí maso, Kmín drcený, Majoránka, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Jíška hotová tmavá, Kapie, Máslo čerstvé, Masox, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš s kapiemi postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso odblaníme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme nahrubo, polovinu nadrobno, česnek prolisujeme, nakládaná rajčata scedíme, čerstvé kapie zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kusy. |
2 | V pekáčku roztavíme sádlo, přiložíme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, obložíme hrubou cibulí, česnekem, rajčaty, kapiemi, podlijeme trochou vody, přidáme kostku masoxu a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme za občasného podlévání vodou asi hodinu. Pekáček vyndáme, maso nakrájíme na kostky, zelenina v pekáčku by již měla být tak měkká, že ji lehce rozmačkáme šťouchadlem. |
3 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme drobnou cibuli, osmahneme dorůžova, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, maso se zeleninou přidáme do hrnce na cibulový základ, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Guláš zahustíme tmavou jíškou, podle potřeby dochutíme solí, pepřem, ovoníme majoránkou, přidáme drcený jalovec a dodusíme. |
4 | Hotový guláš podáváme s vařeným bramborem. |