Jednoduchý recept

Kančí guláš s kapiemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47068

Ingredience

600 g Brambory vařené
800 g Cibule
1200 ml Hovězí vývar základní
3 g Jalovec
30 g Jíška hotová tmavá
1000 g Kančí maso
300 g Kapie
4 g Kmín drcený
3 g Majoránka
1 ks Masox
150 g Máslo čerstvé
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
60 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
40 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 725 kcal
Kilojoule 3 035kJ
13% Sacharidy 46 g
54% Tuky 41 g
67% Sodík 1 g
81% Bílkoviny 46 g

Kančí guláš s kapiemi postup přípravy receptu:

1

Kančí maso odblaníme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme nahrubo, polovinu nadrobno, česnek prolisujeme, nakládaná rajčata scedíme, čerstvé kapie zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kusy.

2

V pekáčku roztavíme sádlo, přiložíme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, obložíme hrubou cibulí, česnekem, rajčaty, kapiemi, podlijeme trochou vody, přidáme kostku masoxu a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme za občasného podlévání vodou asi hodinu. Pekáček vyndáme, maso nakrájíme na kostky, zelenina v pekáčku by již měla být tak měkká, že ji lehce rozmačkáme šťouchadlem.

3

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme drobnou cibuli, osmahneme dorůžova, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, maso se zeleninou přidáme do hrnce na cibulový základ, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Guláš zahustíme tmavou jíškou, podle potřeby dochutíme solí, pepřem, ovoníme majoránkou, přidáme drcený jalovec a dodusíme.

4

Hotový guláš podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept