Recept

Pečená rebarbora (Pakaura-e Rawasch)

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 47069
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Černucha
3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
4,5 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Jogurt bílý
4 ks Máta
2 polévková lžíce Mouka cizrnová
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml řepkový olej
650 g Reveň (Rebarbora)
150 g Rozinky tmavé
1,5 polévková lžíce Sůl
100 ml Víno portské
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,253 kcal
Kilojoule 5 244kJ
35% Sacharidy 127 g
98% Tuky 73 g
75% Sodík 2 g
28% Bílkoviny 16 g

Pečená rebarbora (Pakaura-e Rawasch) postup přípravy receptu:

1

Omyté řapíky ze 2 ks rebarbory očistíme, rozkrojíme podélně a nakrájíme na kousky dlouhé 7-10 cm a posolíme je. Těstíčko na obalování připravíme smícháním 1 lžíce hladké mouky, 2 lžic cizrnové mouky, špetky soli, špetky pepře, 100 g bílého jogurtu, 3 lžic vody a necháme 20 minut nabobtnat. Nakrájenou rebarboru obalíme v těstíčku a na rozpáleném oleji, například řepkovém, opečeme dozlatova.

2

Pečenou rebarboru podáváme ještě horkou s čatní z rebarbory nebo jogurtem.

3

Čatní z rebarbory - z oloupané rebarbory odkrojíme oba konce, omyjeme a nakrájíme na plátky asi 1 cm dlouhé a 1 minutu blanšírujeme ve vroucí vodě ve velkém hrnci, vodu scedíme a vylijeme.

4

Nahrubo nakrájíme oloupaný česnek a očištěnou, semínek zbavenou chilli papričku a obojí roztlučeme v hmoždíři společně se solí a cukrem. Nasekáme jádra vlašských ořechů a nasucho orestujeme na pánvi. Blanšírovanou rebarboru dáme do hrnce, přidáme česnekovou směs, restovaná jádra vlašských ořechů, semena černuchy, opláchnuté rozinky; přilijeme portské víno, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme přikryté pokličkou 20 minut. Po 20 minutách do hrnce přisypeme nahrubo nasekané opláchnuté snítky máty. Hotové čatní se podobá uvařené marmeládě. Čatní plníme do horkou vodou vypláchnutých nebo sterilizovaných sklenic a dobře uzavřeme. Otevřené sklenice uchováváme v chladu.

Poznámka

Pečená rebarbora - jedná se o afghánský sváteční pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept