Kompot z rebarbory pečený v troubě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot z rebarbory pečený v troubě
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 47072 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
100 g | Maliny |
1 kg | Reveň (Rebarbora) |
1 ks | Skořice celá |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 66,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Maliny, Reveň (Rebarbora), Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kompot z rebarbory pečený v troubě postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 200 °C. Řapíky rebarbory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 4cm kousky. Svaříme cukr s vodou. Nakrájenou rebarboru naskládáme do pekáčku, posypeme čerstvými malinami (můžeme použít i mražené), zalijeme cukrovou vodou, překryjeme alobalem a pečeme 30-35 minut uprostřed trouby při 180 °C. Kompot podáváme horký nebo vlažný. Jinak ihned plníme do sterilizovaných nebo horkou vodou vypláchnutých sklenic a pořádně uzavřeme. |
Poznámka
Rebarbora vařením ztrácí barvu, proto se do kompotu přidávají maliny pro zvýraznění barvy. Většinou se používají maliny mražené, protože rebarbora a maliny dozrávají v různé době.