Recept

Těstovinový salát s chřestem a ředkvičkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 47074

Ingredience

250 g Chřest bílý
2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Nudle špenátové
1 polévková lžíce Ocet bílý vinný
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Prsa krůtí uzená
2 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
6 ks Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 087kJ
11% Sacharidy 41 g
7% Tuky 5 g
14% Sodík 277 mg
25% Bílkoviny 14 g

Těstovinový salát s chřestem a ředkvičkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si větší hrnec, do kterého dáme vařit 3 litry osolené vody. Omyjeme chřest a dřevnaté konce odřežeme. Spodní části stonků oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2cm. Zbytek chřestu nakrájíme na stejně velké kousky. Chřest vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 8 minut do částečného změknutí. Poté jej vyjmeme, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme okapat.

2

Do stále vroucí chřestové vody vložíme těstoviny a vaříme je dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme, propláchneme a necháme okapat a vychladnout.

3

Omyjeme ředkvičky a nakrájíme na kolečka. Opláchneme pažitku, osušíme a nasekáme. Očistíme a omyjeme jarní cibulku a nakrájíme ji na tenká kolečka. Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky.

4

V misce smícháme ocet, smetanu a citronovou šťávu. Dresink dochutíme solí a pepřem. Vše smícháme, přelijeme dresinkem, upravíme na misky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept