Těstovinový salát s chřestem a ředkvičkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s chřestem a ředkvičkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 47074 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Chřest bílý |
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Nudle špenátové |
1 polévková lžíce | Ocet bílý vinný |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Prsa krůtí uzená |
6 ks | Ředkvička |
2 polévková lžíce | Smetana zakysaná 14% |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 448,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Nudle špenátové, Pažitka, Ředkvička, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Prsa krůtí uzená, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s chřestem a ředkvičkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si větší hrnec, do kterého dáme vařit 3 litry osolené vody. Omyjeme chřest a dřevnaté konce odřežeme. Spodní části stonků oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2cm. Zbytek chřestu nakrájíme na stejně velké kousky. Chřest vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 8 minut do částečného změknutí. Poté jej vyjmeme, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme okapat. |
2 | Do stále vroucí chřestové vody vložíme těstoviny a vaříme je dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme, propláchneme a necháme okapat a vychladnout. |
3 | Omyjeme ředkvičky a nakrájíme na kolečka. Opláchneme pažitku, osušíme a nasekáme. Očistíme a omyjeme jarní cibulku a nakrájíme ji na tenká kolečka. Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. |
4 | V misce smícháme ocet, smetanu a citronovou šťávu. Dresink dochutíme solí a pepřem. Vše smícháme, přelijeme dresinkem, upravíme na misky a podáváme. |