Jednoduchý recept

Tvarohové knedlíky s rebarborovým kompotem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 47075

Ingredience

270 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Cukr skořicový
100 g Maliny
100 g Máslo čerstvé
1 kg Reveň (Rebarbora)
1 ks Skořice celá
150 g Strouhanka
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh jihočeský polotučný
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 778 kcal
Kilojoule 3 254kJ
33% Sacharidy 119 g
39% Tuky 29 g
19% Sodík 370 mg
30% Bílkoviny 17 g

Tvarohové knedlíky s rebarborovým kompotem postup přípravy receptu:

1

Tvarohu dáme do utěrky a vymačkáme z něj syrovátku. Do pěny vyšleháme měkké máslo s moučkovým cukrem, přisypeme strouhanku z bílého pečiva, vejce, žloutek a sůl a zašleháme do máslové pěny. Zamícháme tvaroh a necháme těsto krátce odpočinout. Navlhčenýma rukama uděláme jeden zkušební knedlík a 10 minut ho vaříme ve větším množství vody. Pokud se knedlík po vytažení z vody rozpadne, přidáme do těsta žloutek, strouhanku a trochu zpracujeme. Navlhčenýma rukama potom tvoříme kuličky velikosti pingpongového míčku a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.

2

Na pánvi rozpustíme 50 g másla, přidáme 5 lžic strouhanky a za neustálého míchání orestujeme dozlatova, stáhneme z ohně, přimícháme 2 lžíce skořicového cukru.

3

Hotové knedlíky po vytažení z vody necháme okapat, obalíme ve skořicové strouhance. Podáváme s rebarborovým kompotem.

4

Předehřejeme troubu na 200 °C. Řapíky rebarbory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 4cm kousky. Svaříme cukr s vodou. Nakrájenou rebarboru naskládáme do pekáčku, posypeme čerstvými malinami (můžeme použít i mražené), zalijeme cukrovou vodou, překryjeme alobalem a pečeme 30-35 minut uprostřed trouby při 180 °C. Kompot podáváme horký nebo vlažný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept