Tvarohové knedlíky s rebarborovým kompotem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové knedlíky s rebarborovým kompotem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 47075 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
270 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Cukr skořicový |
100 g | Maliny |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Reveň (Rebarbora) |
1 ks | Skořice celá |
150 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh jihočeský polotučný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 117g |
---|---|
Cholesterol | 183,9mg |
Draslík | 869,9mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 471,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Maliny, Reveň (Rebarbora), Skořice celá, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Tvaroh jihočeský polotučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové knedlíky s rebarborovým kompotem postup přípravy receptu:
1 | Tvarohu dáme do utěrky a vymačkáme z něj syrovátku. Do pěny vyšleháme měkké máslo s moučkovým cukrem, přisypeme strouhanku z bílého pečiva, vejce, žloutek a sůl a zašleháme do máslové pěny. Zamícháme tvaroh a necháme těsto krátce odpočinout. Navlhčenýma rukama uděláme jeden zkušební knedlík a 10 minut ho vaříme ve větším množství vody. Pokud se knedlík po vytažení z vody rozpadne, přidáme do těsta žloutek, strouhanku a trochu zpracujeme. Navlhčenýma rukama potom tvoříme kuličky velikosti pingpongového míčku a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. |
2 | Na pánvi rozpustíme 50 g másla, přidáme 5 lžic strouhanky a za neustálého míchání orestujeme dozlatova, stáhneme z ohně, přimícháme 2 lžíce skořicového cukru. |
3 | Hotové knedlíky po vytažení z vody necháme okapat, obalíme ve skořicové strouhance. Podáváme s rebarborovým kompotem. |
4 | Předehřejeme troubu na 200 °C. Řapíky rebarbory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 4cm kousky. Svaříme cukr s vodou. Nakrájenou rebarboru naskládáme do pekáčku, posypeme čerstvými malinami (můžeme použít i mražené), zalijeme cukrovou vodou, překryjeme alobalem a pečeme 30-35 minut uprostřed trouby při 180 °C. Kompot podáváme horký nebo vlažný. |