Recept

Těstovinový salát se zeleninou a cukrovým hráškem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 47076

Ingredience

0,5 hrst Bazalka
5 ks Cibulka jarní
100 g Hrášek
4 polévková lžíce Jogurt bílý
0,5 hrst Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Křen
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
750 ml Voda pitná
250 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 421kJ
30% Sacharidy 109 g
5% Tuky 4 g
21% Sodík 425 mg
36% Bílkoviny 20 g

Těstovinový salát se zeleninou a cukrovým hráškem postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme v 500 ml osolené vroucí vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

2

Hrášek omyjeme, konce lusků odkrojíme. V hrnci dáme vařit 250 ml vody a hrášek v ní krátce blanšírujeme. Poté hrášek scedíme přes cedník, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

3

Opláchneme papriku, překrojíme, vyjmeme jadřinec a jadýrek se zbavíme pod tekoucí osolenou vodou. Papriku nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku zbavíme nečistot, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Petrželovou nať, bazalku a kopr opláchneme, osušíme a najemno nasekáme.

4

V misce smícháme smetanu a jogurt, přidáme křen, bazalku, petrželovou nať, kopr a dochutíme solí a pepřem.

5

Dresink vmícháme k zelenině a přidáme špagety. Salát upravíme na misky a vlažný podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept