Těstovinový salát se zeleninou a cukrovým hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát se zeleninou a cukrovým hráškem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 47076 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
0,5 hrst | Bazalka |
5 ks | Cibulka jarní |
100 g | Hrášek |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
0,5 hrst | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Křen |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
250 g | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 6,9mg |
Draslík | 420,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Hrášek, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Křen, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát se zeleninou a cukrovým hráškem postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v 500 ml osolené vroucí vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. |
2 | Hrášek omyjeme, konce lusků odkrojíme. V hrnci dáme vařit 250 ml vody a hrášek v ní krátce blanšírujeme. Poté hrášek scedíme přes cedník, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
3 | Opláchneme papriku, překrojíme, vyjmeme jadřinec a jadýrek se zbavíme pod tekoucí osolenou vodou. Papriku nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku zbavíme nečistot, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Petrželovou nať, bazalku a kopr opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. |
4 | V misce smícháme smetanu a jogurt, přidáme křen, bazalku, petrželovou nať, kopr a dochutíme solí a pepřem. |
5 | Dresink vmícháme k zelenině a přidáme špagety. Salát upravíme na misky a vlažný podáváme. |