Jednoduchý recept

Bábovka z těsta, připraveného v domácí pekárně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47078
Kategorie: Bábovky

Ingredience

60 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
20 g Droždí
80 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 068kJ
21% Sacharidy 77 g
21% Tuky 16 g
10% Sodík 190 mg
24% Bílkoviny 13 g

Bábovka z těsta, připraveného v domácí pekárně postup přípravy receptu:

1

V hrnku na mírném ohni rozpustíme máslo. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko, přidáme žloutky a rozpuštěné máslo, přisypeme mouku. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu smíchaný krupicový a vanilkový cukr.

2

Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme mléko.

4

Po ukončení programu pekárnu vypneme, formu z ní vyjmeme a těsto přemístíme do vymazané formy na bábovku. Bábovkovou formu s těstem dáme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme přibližně 25 minut, až má zlatavou barvu.

5

Po upečení necháme mírně vychladnout, pak ji opatrně z formy vyklepneme a necháme vychladnout úplně.

Poznámka

Místo čerstvého droždí můžeme použít 3,5 gramu droždí sušeného. Doba přípravy těsta a pečení i názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept