Jednoduchý recept

Džem z muchovníku se skořicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 47079

Ingredience

40 ml Citronová šťáva
500 g Cukr želírovací
1 kg Muchovník
0,5 ks Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 67 kcal
Kilojoule 280kJ
5% Sacharidy 17 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
0% Bílkoviny 0 g

Džem z muchovníku se skořicí postup přípravy receptu:

1

Omyté plody muchovníku necháme okapat, nasypeme do velkého hrnce, přidáme citronovou šťávu, celou skořici a želírovací cukr 2plus1. Všechno promícháme, při míchání plody muchovníku rozmačkáme. Směs přivedeme k varu a 4 minuty vaříme za stálého míchání.

2

Hrnec odstavíme z ohně, vyjmeme skořicovou kůru a zavařeninu ihned plníme do sklenic se šroubovacími víčky.

Poznámka

Muchovník (Amelanchier) je okrasný keř původem ze Severní Ameriky, jehož plody jsou jedlé a dokonce velmi chutné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept