Džem z muchovníku se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem z muchovníku se skořicí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 47079 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
500 g | Cukr želírovací |
1 kg | Muchovník |
0,5 ks | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 4,5mg |
Vláknina | 718,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Muchovník nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Džem z muchovníku se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Omyté plody muchovníku necháme okapat, nasypeme do velkého hrnce, přidáme citronovou šťávu, celou skořici a želírovací cukr 2plus1. Všechno promícháme, při míchání plody muchovníku rozmačkáme. Směs přivedeme k varu a 4 minuty vaříme za stálého míchání. |
2 | Hrnec odstavíme z ohně, vyjmeme skořicovou kůru a zavařeninu ihned plníme do sklenic se šroubovacími víčky. |
Poznámka
Muchovník (Amelanchier) je okrasný keř původem ze Severní Ameriky, jehož plody jsou jedlé a dokonce velmi chutné.