Těstovinový salát s chřestem a krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s chřestem a krůtím masem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 47080 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 balení | Chřest sterilovaný |
200 g | Krůtí prsa |
1 hrst | Meduňka |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Salátový dressing-jogurtový |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tagliatelle |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 140,1mg |
Vláknina | 432,7mg |
Vitamín A | 31,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meduňka, Pepř černý mletý, Salátový dressing-jogurtový, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s chřestem a krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Uzená krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Chřest vyjmeme z nálevu, necháme okapat. Nálev nevyléváme. |
3 | Trošku nálevu z chřestu smícháme se salátovým krémem, dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Do omáčky vmícháme všechny přísasdy a necháme odležet. |
4 | Meduňku opláchneme, osušíme a lístky otrháme. Salát upravíme do misek a podáváme zdobený lístky meduňky. |