Jednoduchý recept

Jemná vánočka z těsta z domácí pekárny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47082

Ingredience

60 g Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
20 g Droždí
20 g Mandle
500 g Mouka polohrubá
30 g Mouka sójová plnotučná
80 g Olej olivový
25 g Rozinky tmavé
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
270 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 213kJ
22% Sacharidy 80 g
24% Tuky 18 g
10% Sodík 195 mg
27% Bílkoviny 15 g

Jemná vánočka z těsta z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme jeden žloutek a olej. Přisypeme smíchané oba druhy mouky a pudinkový prášek, doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího cukr.

2

Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme vodu. Po ukončení programu pekárnu vypneme, vyndáme z ní formu a těsto přendáme na moukou posypanou pracovní plochu. Prohněteme ho a zapracujeme do něj omyté a okapané rozinky. Pak z těsta upleteme klasickou vánočku a tu přemístíme na lehce vymazaný pečicí plech.

4

Potřeme ji rozšlehaným žloutkem a posypeme nakrájenými mandlemi.

5

Pečeme přibližně 25 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia, až má zlatavou barvu. Po upečení necháme pomalu vychladnout a podáváme.

Poznámka

Místo čerstvého droždí můžeme použít 3,5 gramu droždí sušeného. Doba přípravy těsta a pečení i názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept