Recept

Smažené krevety v pikantním těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 47083

Ingredience

400 g Krevety tygří - loupané
4 ks Limetka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 polévková lžíce Omáčka rybí
1 kávová lžička Sůl mořská
3 l Voda pitná
Pivní těstíčko
1 polévková lžíce Cukr třtinový
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř citronový
2,4 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 269kJ
13% Sacharidy 45 g
7% Tuky 6 g
63% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 32 g

Smažené krevety v pikantním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Připravíme pivní těstíčko: v misce vyšleháme 2-3 bílky (podle velikosti vejce), přidáme hladkou mouku, hrneček piva, 0.5 lžíce třtinového cukru, podle chuti sůl a 0.5 lžičky čerstvě pomletého citronového pepře. Těstíčko necháme v chladničce 20 minut odpočinout.

2

Malé loupané krevety omyjeme, odstraníme jim černé střívko, odstraníme hlavu a znovu je omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody s lžičkou mořské soli a krevety povaříme 1-2 minuty. Vyjmeme je sítem a necháme okapat. Limetky omyjeme, osušíme a ozdobně rozkrájíme.

3

V pánvi rozpálíme olej s máslem, krevety stočíme a omočíme v těstíčku tak, aby byly celé pokryté těstíčkem. Krevety smažíme z každé strany dozlatova přibližně 2-3 minuty z každé strany. Usmažené vyjmeme, dáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný omastek.

4

Podáváme je teplé s limetkou a rybí pikantní omáčkou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept