Recept

Těstovinový salát s mrkví a hráškem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 47085

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Hrášek
300 g Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet malinový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
200 g Sýr Gorgonzola
1 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Pappardelle
1,5 l Voda pitná
6 polévková lžíce Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 858kJ
23% Sacharidy 81 g
16% Tuky 12 g
51% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Těstovinový salát s mrkví a hráškem postup přípravy receptu:

1

Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.

2

Oloupeme a omyjeme mrkev, nakrájíme ji na plátky. Připravíme velkou pánev, ve které rozpálíme máslo, vložíme mrkev a smažíme ji asi 3 minuty. K mrkvi přidáme hrášek, podlijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

3

V misce smícháme ocet, pepř, sůl a olivový olej. Opláchneme a osušíme petrželku, nasekáme najemno a přidáme do dresinku. Těstoviny promícháme se zeleninou a dresinkem.

4

Na menší kousky natrháme gorgonzolu. Salát upravíme na misky a podáváme posypaný gorgonzolou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept