Těstovinový salát s mrkví a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s mrkví a hráškem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 47085 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Hrášek |
40 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Ocet malinový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Gorgonzola |
350 g | Těstoviny Pappardelle |
1,5 l | Voda pitná |
6 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 62,2mg |
Draslík | 207,2mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 574,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrášek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Ocet malinový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Gorgonzola, Těstoviny Pappardelle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s mrkví a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. |
2 | Oloupeme a omyjeme mrkev, nakrájíme ji na plátky. Připravíme velkou pánev, ve které rozpálíme máslo, vložíme mrkev a smažíme ji asi 3 minuty. K mrkvi přidáme hrášek, podlijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. |
3 | V misce smícháme ocet, pepř, sůl a olivový olej. Opláchneme a osušíme petrželku, nasekáme najemno a přidáme do dresinku. Těstoviny promícháme se zeleninou a dresinkem. |
4 | Na menší kousky natrháme gorgonzolu. Salát upravíme na misky a podáváme posypaný gorgonzolou. |