Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47088 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1,2 kg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kg | Mouka pšeničná - Semolina |
500 g | Olej olivový |
90 g | Sůl |
360 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 280,8mg |
---|---|
Cholesterol | 152,3mg |
Draslík | 49,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná - Semolina, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente postup přípravy receptu:
1 | Obě mouky, hladkou italskou a mouku semola (nahrubo mletá tvrdozrnná pšenice), smícháme dohromady a vytvoříme kopeček, do kterého uděláme důlek. Do důlku nalijeme vejce (nejlépe pasterovaná) a vše rukama důkladně promícháme. Je-li těsto příliš tuhé a nepoddajné, přidáme opatrně trošku vody. |
2 | Těsto propracováváme rukama nejméně 30 minut, musí být hladké bez hrudek a nesmí se lepit. |
3 | Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odpočívat do lednice. |
4 | Těsto vyválíme a vykrajujeme na požadované tvary (fettuccine, togliatelle apod.). |
5 | Těstoviny vaříme al dente ve vařící osolené vodě s olivovým olejem. Vodu musíme osolit tak, aby byla slaná jako konečný pokrm. Množství vody musí být vždy pětinásobkem množství těstovin. Čerstvé těstoviny nikdy po uvaření neproplachujeme vodou, ale ihned je zamícháme s omáčkou. |
6 | Správně uvařené těstoviny al dente mají uvnitř malou světlou tečku. Pokud je uvaříme moc, nepojmou do sebe chuť omáčky a budou rozměklé, pokud je uvaříme málo, budou se lepit na zuby. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaná 1 hodina potřebná k „odpočinutí“ těsta.