Jednoduchý recept

Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 47088

Ingredience

0,5 kg Mouka pšeničná - Semolina
1,2 kg Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Olej olivový
90 g Sůl
360 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,034 kcal
Kilojoule 4 327kJ
35% Sacharidy 125 g
65% Tuky 49 g
177% Sodík 4 g
43% Bílkoviny 24 g

Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente postup přípravy receptu:

1

Obě mouky, hladkou italskou a mouku semola (nahrubo mletá tvrdozrnná pšenice), smícháme dohromady a vytvoříme kopeček, do kterého uděláme důlek. Do důlku nalijeme vejce (nejlépe pasterovaná) a vše rukama důkladně promícháme. Je-li těsto příliš tuhé a nepoddajné, přidáme opatrně trošku vody.

2

Těsto propracováváme rukama nejméně 30 minut, musí být hladké bez hrudek a nesmí se lepit.

3

Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odpočívat do lednice.

4

Těsto vyválíme a vykrajujeme na požadované tvary (fettuccine, togliatelle apod.).

5

Těstoviny vaříme al dente ve vařící osolené vodě s olivovým olejem. Vodu musíme osolit tak, aby byla slaná jako konečný pokrm. Množství vody musí být vždy pětinásobkem množství těstovin. Čerstvé těstoviny nikdy po uvaření neproplachujeme vodou, ale ihned je zamícháme s omáčkou.

6

Správně uvařené těstoviny al dente mají uvnitř malou světlou tečku. Pokud je uvaříme moc, nepojmou do sebe chuť omáčky a budou rozměklé, pokud je uvaříme málo, budou se lepit na zuby.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaná 1 hodina potřebná k „odpočinutí“ těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept