Recept

Sleďový pikantní biftek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 47090
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 plátek Chléb slunečnicový
1 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
6 ks Matjesy - filet
1 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olivy nakládané
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
4 ks Rajčata
200 g Salát kadeřavý
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 485kJ
9% Sacharidy 34 g
48% Tuky 36 g
10% Sodík 200 mg
65% Bílkoviny 36 g

Sleďový pikantní biftek postup přípravy receptu:

1

Naložené filety sleďů - matjesy - zlehka opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a odstraníme pomocí pinzety kostičky.

2

Očištěnou šalotku pokrájíme na drobno. Červenou očištěnou cibuli nakrájíme na tenké kroužky. Kapary posekáme nadrobno. Nakládané olivy s papričkou rozpůlíme. Omytou salátovou okurku nakrájíme na plátky, omytá rajčata nakrájíme na měsíčky. Omyjeme salátové listy. Čerstvý kopr s petrželkou opláchneme pod tekoucí vodou, otrháme lístky a odložíme je na ozdobení.

3

Matjesy nakrájíme na drobné kostičky, dáme do mísy, ochutíme čerstvě pomletým pepřem, olivovým olejem, přidáme kapary, šalotku a vše promícháme.

4

Na talíře poklademe do kruhu plátky okurky, okolo salátové listy. Doprostřed talíře položíme malou formičku bez dna o průměru asi 8 cm. Do ní dáme směs matjesů, stlačíme, odložíme formičku a na talíři nám zůstane pěkně vytvarovaný sleďový biftek. Ozdobíme ho kroužky červené cibule, olivami, rajčaty a bylinkami. Takto upravíme i ostatní porce. Bifteky podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept