Recept

Kozí roláda se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 47091
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
50 g Houby čerstvé
150 g Játra kůzlečí
50 g Kopřiva
600 g Kůzlečí maso
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 ks Šalotka
50 ml Smetana 16% (pochoutková)
300 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 492 kcal
Kilojoule 2 058kJ
10% Sacharidy 34 g
28% Tuky 21 g
14% Sodík 275 mg
75% Bílkoviny 42 g

Kozí roláda se špenátem postup přípravy receptu:

1

Žemli nakrájíme na plátky a dáme sušit na několik minut do trouby, dokud není tvrdá. Mezitím nakrájíme na kousíčky cibuli a houby, které lehce opečeme na pánvi. Poté je smícháme s žemlí z trouby.

2

Na pánvi orestujeme játra a nakrájíme je na kostičky. Přidáme k nim nasekanou kopřivu, sůl a pepř.

3

Bílky ušleháme na sníh a smícháme je s žloutky, játrovou směsí a houbovou směsí. Z masa vytvoříme roládu a vyplníme ji připravenou nádivkou. Zabalíme ji do alobalu a dáme do pekáče. K masu přidáme na kousky nakrájenou cibuli, 3 stroužky česneku a rozmarýn. Podlijeme vodou a pečeme 60 minut při teplotě 160°C.

4

Mezitím připravíme špenát. Na pánvi lehce opečeme na kousky nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek. Špenát tři minuty povaříme ve vodě a poté přidáme na pánev k česneku s šalotkou. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a povaříme, dokud špenát trochu nezhoustne.

5

Po hodině pečení vyndáme z alobalu a vrátíme do trouby. Pečeme dozlatova cca dalších 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept