Jednoduchý recept

Röster - třešně v zavařenině s balzamikovým octem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 47096

Ingredience

100 ml Balsamico ocet
250 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 kg Třešně
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 35 kcal
Kilojoule 147kJ
2% Sacharidy 9 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
0% Bílkoviny 0 g

Röster - třešně v zavařenině s balzamikovým octem postup přípravy receptu:

1

Vypeckované a omyté třešně vložíme do hrnce spolu s vodou a cukrem, přivedeme k varu, přidáme celou skořici, zakryjeme a dusíme asi 15 minut. Jakmile se třešně po 15 minutách rozpadají, odebereme z nich 1/3 a rozmixujeme je. Rozmixované třešně smícháme s udušenými třešněmi, ochutíme balzamikovým octem a rozdrceným černým pepřem a opět přivedeme k varu a poté hned plníme do sterilizovaných sklenic.

Poznámka

Röster je rakouská specialita, konzistence mezi kompotem a pyré. Místo skořice můžeme přidat trochu vanilky. Tato sladkokyselá zavařenina se hodí ke zvěřině, pečeni nebo kachně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept