Jednoduchý recept

Těsto na pizzu Ambiente

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 47097

Ingredience

150 g Droždí
1,4 kg Mouka pšeničná hladká T 650
75 g Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 201kJ
29% Sacharidy 104 g
3% Tuky 2 g
172% Sodík 3 g
36% Bílkoviny 20 g

Těsto na pizzu Ambiente postup přípravy receptu:

1

Smícháme hladkou mouku, nejraději italskou 00 caputo, s rozdrobeným čerstvým droždím. Osolíme, přilijeme vodu, dobře promícháme a propracováváme rukama v hladké těsto, které se nesmí lepit na ruce. Podle potřeby přiléváme vodu nebo podsypáváme moukou.

2

Těsto necháme aspoň hodinu vykynout.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na části (cca 300 g). Z jednotlivých kusů těsta vyválíme bochánky, které necháme přiklopené kynout přes noc.

4

Z těsta pak vyválíme tenké základy pro pizzu.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný ani čas potřebný ke kynutí těsta, ani ke kynutí jednotlivých bochánků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept