Recept

Špenátový chléb Ambiente

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47098
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

5 ks Bageta
12 g Česnek
200 g Olej olivový extra panenský
24 g Oříšky piniové
140 g Špenát listový čerstvý
12 g Sůl
110 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
120 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 617kJ
20% Sacharidy 72 g
37% Tuky 28 g
74% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g

Špenátový chléb Ambiente postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme pesto. Rozmixujeme očištěné špenátové listy, olivový olej, piniové oříšky a oloupaný, nahrubo nasekaný česnek. V pestu by měly zůstat kousky špenátu. Najemno nastrouháme ovčí sýr pecorino a sýr parmezán, přidáme je do směsi, osolíme a dobře promícháme.

2

Francouzské bagety podélně rozpůlíme a příčně překrojíme napůl. Namažeme špenátovým pestem a dáme na 3 - 4 minuty zapéct do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C. Bageta musí být opečená dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept