Recept

Vepřová játra dušená na cibulce

  • Česko
Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Vepřová játra dušená na cibulce 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 471
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Cibule
1000 g Játra vepřová
1 g Kmín celý
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
30 g Sůl
120 g Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 176kJ
3% Sacharidy 11 g
21% Tuky 16 g
64% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g
Vepřová játra dušená na cibulce

Vepřová játra dušená na cibulce postup přípravy receptu:

1

Vepřová játra zbavíme žilek, opláchneme je a nakrájíme na nudličky nebo plátky.

2

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a dorůžova ji osmahneme na polovině tuku. Přidáme játra, za stálého míchání osmahneme, potom přidáme pepř a kmín, zastříkneme trochou vody a za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka.

3

Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

4

Nakonec omáčku procedíme na játra, velmi krátce podusíme, osolíme a krátce povaříme.

Komentáře a hodnocení

 
zinovije@seznam.cz
Atiz
Výborný
 
rholbov@seznam.cz
Vepřová játra dušená na cibulce
výborné,moc jsme si pochutnali.😊😊😊
 
JanaB
Uživatel uvařil tento recept
Výborné.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept