Recept

Vepřové závitky v kapustě

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 4710
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 kávová lžička Citronová kůra
0,5 ks Kapusta hlávková
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
30 g Sýr Parmezán
600 g Vepřová panenka
80 ml Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 275kJ
4% Sacharidy 14 g
14% Tuky 11 g
38% Sodík 754 mg
67% Bílkoviny 38 g

Vepřové závitky v kapustě postup přípravy receptu:

1

Ve vodě povaříme cca 5min 8 listů kapusty. Necháme okapat a tuhé stonky rozklepeme paličkou na maso.

2

Bylinky nakrájíme nahrubo a povaříme 3-4minuty. Vyjmeme, necháme okapat a smícháme s nastrouhaným parmazánem, citronovou kůrou nakrájenou na tenké nudličky a ochutíme solí a pepřem.

3

Směs rozetřeme na plátky masa, srolujeme a zabalíme do kapustových listů.

4

Pečicí papír namočíme, potřeme olejem a vyložíme jím pekáč tak, aby po stranách přečníval. Vložíme závitky, zalijeme olejem, vínem a osolíme. Zakryjeme přečnívajícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160C asi 25-30minut.

5

Po vyjmutí z trouby necháme závitky 5min odpočinout, překrojíme napůl a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept