Roláda z vepřové pečeně s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z vepřové pečeně s paprikou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 47106 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
120 g | Slanina vepřová |
80 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
60 g | Veka |
850 g | Vepřová pečeně |
300 g | Vepřové maso mleté |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 372,1mg |
Draslík | 988,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová pečeně, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Roláda z vepřové pečeně s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Veku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme šlehačkou. Slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme tak, aby nám vznikl plát, který naklepeme, posypeme mletou paprikou a osolíme. |
2 | V míse smícháme mleté maso s namočenou vekou, rozšlehanými vejci, petrželovou natí, slaninou a pokrájenými paprikami. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou potřeme plát pečeně. Plát dobře zavineme, převážeme potravinářským provázkem, vložíme do pekáče a podlijeme vývarem. Pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu. |
3 | Měkké maso vyjmeme, zbavíme provázku a krájíme na plátky. Servírujeme přelité přecezenou šťávou. |