Recept

Roláda z vepřové pečeně s paprikou

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 47106
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika zelená
1 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Slanina vepřová
80 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
60 g Veka
850 g Vepřová pečeně
300 g Vepřové maso mleté
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,098 kcal
Kilojoule 4 596kJ
3% Sacharidy 12 g
121% Tuky 91 g
27% Sodík 550 mg
99% Bílkoviny 55 g

Roláda z vepřové pečeně s paprikou postup přípravy receptu:

1

Veku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme šlehačkou. Slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme tak, aby nám vznikl plát, který naklepeme, posypeme mletou paprikou a osolíme.

2

V míse smícháme mleté maso s namočenou vekou, rozšlehanými vejci, petrželovou natí, slaninou a pokrájenými paprikami. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou potřeme plát pečeně. Plát dobře zavineme, převážeme potravinářským provázkem, vložíme do pekáče a podlijeme vývarem. Pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.

3

Měkké maso vyjmeme, zbavíme provázku a krájíme na plátky. Servírujeme přelité přecezenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept