Smažené noky z kukuřičné mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené noky z kukuřičné mouky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 47108 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
170 g | Kukuřičná krupice T 600 |
60 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
650 ml | Voda pitná |
Na namáčení | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 158,7mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřičná krupice T 600, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené noky z kukuřičné mouky postup přípravy receptu:
1 | V kastrole přivedeme do varu osolenou vodu, do které přisypáváme v malém praménku kukuřičnou krupici a pečlivě šleháme, aby se nedělaly hrudky a aby se nepřipálila. Hustou hmotu odstavíme, necháme a zamícháme do ní máslo. Necháme prochladnout a zašleháme vejce. |
2 | Pomocí lžičky namočené do másla vykrajujeme noky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. |
3 | Noky se hodí k jehněčímu masu. |