Recept

Čočka s jablky a párkem

  • Rumunsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 47112

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
300 g Jablka
60 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
150 ml Víno červené
600 g Čočka jedlá
Na párky
600 g Párky jemné
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,320 kcal
Kilojoule 5 525kJ
30% Sacharidy 108 g
90% Tuky 68 g
19% Sodík 377 mg
111% Bílkoviny 62 g

Čočka s jablky a párkem postup přípravy receptu:

1

Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky.

2

Jablka osmažíme na másle, podlijeme vínem a udusíme. Čočku uvaříme doměkka, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem a octem. Párky zahřejeme ve vodě. Cibuli se slaninou osmažíme dozlatova.

3

Čočku přelijeme cibulí se slaninou a podáváme s horkými párky a udušenými jablky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept