Čočka s jablky a párkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočka s jablky a párkem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 47112 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Čočka jedlá |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
300 g | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
Na párky | |
---|---|
600 g | Párky jemné |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 38,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 95g |
Vitamín A | 111,4mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Čočka jedlá, Cukr krupice, Jablka, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Párky jemné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočka s jablky a párkem postup přípravy receptu:
1 | Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky. |
2 | Jablka osmažíme na másle, podlijeme vínem a udusíme. Čočku uvaříme doměkka, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem a octem. Párky zahřejeme ve vodě. Cibuli se slaninou osmažíme dozlatova. |
3 | Čočku přelijeme cibulí se slaninou a podáváme s horkými párky a udušenými jablky. |