Vaječná smaženice s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná smaženice s houbami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 47123 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Houby sušené |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 498,1mg |
Draslík | 545,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná smaženice s houbami postup přípravy receptu:
1 | Houby necháme chvíli namáčet v menším množství studené vody. Poté scedíme a necháme okapat. |
2 | V pánvi rozpálíme máslo, přidáme houby a nadrobno nasekanou cibuli a podusíme. V misce rozšleháme vejce s vodou z hub, solí a pepřem, přilijeme do pánve a zlehka promícháme. Jakmile začnou vejce tuhnout, odstavíme a podáváme. |
Poznámka
Místo koření můžeme použít cibulovou nebo celerovou sůl.