Jednoduchý recept

Zeleninový vývar se sušenými houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 47125
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
50 g Houby sušené
0,3 ks Kedlubna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 ks Pórek
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 738kJ
7% Sacharidy 26 g
122% Tuky 91 g
6% Sodík 126 mg
14% Bílkoviny 8 g

Zeleninový vývar se sušenými houbami postup přípravy receptu:

1

Houby necháme chvíli namáčet ve vodě, poté scedíme, necháme okapat a vodu zachytíme. Všechnu zeleninu nakrájíme nadrobno.

2

V hrnci rozpálíme máslo a houby i se zeleninou na něm podusíme. Tekutinu z hub doplníme vodou na množství 3/4 l a přilijeme do hrnce. Ochutíme solí a pepřem a cca 30 minut povaříme.

3

Vývar použijeme jako základ do omáček a polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept