Jednoduchý recept

Kuře po židovsku

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47129

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibule
100 g Husí sádlo
2 kg Kuře
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Směs koření na kuře
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,409 kcal
Kilojoule 5 895kJ
7% Sacharidy 24 g
134% Tuky 101 g
29% Sodík 580 mg
173% Bílkoviny 97 g

Kuře po židovsku postup přípravy receptu:

1

Kuře důkladně umyjeme, osušíme povrch a vnitřek kuřete vytřeme 30 g sádla, osolíme, opepříme a zatím necháme stranou.

2

Nádivka: V pánvi rozpálíme 40 g sádla a na něm osmažíme oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli do křupava. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Scedíme je, smícháme spolu s připravenou cibulí, podle chuti osolíme, opepříme a připravíme bramborovou kaši.

3

Kuře naplníme připravenou nádivkou, zašijeme nebo spojíme párátky, dobře ještě posypeme kořením, položíme ho na pekáč, ve kterém jsme rozpustili 30 g sádla. Pekáč vložíme do nahřáté trouby a za občasného polévání vlastni šťávou pečeme 60 minut. Kuře by mělo mít křupavou kůži.

4

Upečené kuře vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout, potom rozdělíme podle porcí a můžeme podávat.

Poznámka

Takto připravené kuře podáváme jako hlavní teplé jídlo s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept