Jednoduchý recept

Salát z artyčoků a ančoviček

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 47130
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

200 g Ančovičky konzervované
1 kg Artyčoky
1 ks Citrony
30 ml Ocet vinný
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 794kJ
9% Sacharidy 31 g
33% Tuky 24 g
127% Sodík 3 g
55% Bílkoviny 31 g

Salát z artyčoků a ančoviček postup přípravy receptu:

1

Opláchneme artyčoky a odlámeme z nich horní tuhé listy. Pak je pokrájíme na tenčí plátky. Z citronu vymačkáme šťávu a přilijeme do ní vodu. Do vzniklé citronové vody vložíme pokrájené plátky artyčoků, aby nezhnědly.

2

Na malé kousky rozkrájíme ančovičky. Artyčoky vyndáme z citronové vody a smícháme s kousky ančoviček.

3

Nachystáme zálivku. Do misky vlijeme připravený olivový olej, přidáme k němu vinný ocet, sůl a pepř. Rozmícháme a přelijeme zálivkou směs ančoviček s artyčoky. Vkládáme do hlubokých talířů. Před podáváním zasypeme nadrobno posekanou petrželkou a parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept