Indické sekané bifteky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické sekané bifteky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 47131 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kari koření |
60 g | Mandle |
200 ml | Olej rostlinný |
1,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Solamyl |
3 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová krkovička |
2 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 296,5mg |
Draslík | 248,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 215,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Kari koření, Mandle, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Solamyl, Vepřová krkovička, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indické sekané bifteky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky a potom nahrubo nasekáme. Přidáme oloupané, nahrubo nasekané mandle, nasekanou cibuli s česnekem, cukr, kari koření, pálivou mletou papriku, solamyl, pepř, vejce, worcester a sůl. Vše dobře promícháme a necháme v chladu proležet, nejlépe do druhého dne. |
2 | Ze směsi tvarujeme menší bifteky a na pánvi na rozehřátém oleji je opékáme po obou stranách dozlatova. |
3 | Můžeme podávat s různě upravenými bramborami. |