Vepřové medailonky se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové medailonky se žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 47132 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová kýta |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 578,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové medailonky se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na másle a osolíme. |
2 | Z omyté vepřové kýty nakrájíme 8-12 tenčích plátků, osolíme je, opepříme a na pánvi na rozehřátém oleji zprudka opečeme po obou stranách. |
3 | Maso upravíme na talíře, pokryjeme osmaženými žampiony a ozdobíme omytými listy hlávkového salátu. |