Uzené vepřové koleno zapečené s bramborami a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené vepřové koleno zapečené s bramborami a vejci
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 47135 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
120 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 polévková lžíce | Tuk |
6 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Vepřové koleno uzené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 523,8mg |
Draslík | 639,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové koleno uzené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené vepřové koleno zapečené s bramborami a vejci postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. 4 natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Uzené koleno uvaříme doměkka, vykostíme a maso nakrájíme na kousky. |
3 | Zapékací mísu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a poklademe vrstvou brambor. Na brambory navrstvíme nakrájená vejce, osolíme, opepříme a přidáme nakrájené koleno. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří brambory. Povrch pokapeme tukem z vývaru a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Před koncem pečení zalijeme mlékem smíchaným s 2 rozkvedlanými vejci, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Dopečeme dorůžova. |
Poznámka
Pokrm můžeme podávat se salátem z kysaného zelí.