Recept

Chřestová polévka se sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 47136

Ingredience

500 g Chřest bílý
100 g Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Burrata
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
500 ml Vývar zeleninový
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 499kJ
9% Sacharidy 31 g
59% Tuky 45 g
59% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Chřestová polévka se sýrem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme šalotky a nakrájíme je na drobné kostičky. Také oloupaný bílý chřest nakrájíme na asi centimetr dlouhé špalíčky. V menším kastrůlku si rozehřejeme máslo a na něj nasypeme šalotku. Necháme ji zesklovatět, nesmí ovšem v žádném případě začít hnědnout. Zltumíme oheň a přisypeme k cibuli pokrájené špalíčky chřestu a necháme 10 minut povařit. V menším hrnci přivedeme k varu vývar a zalijeme jím chřest, přilijeme ještě smetanu. Vlijeme polévku do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pak polévku přecedíme přes sítko. Osolíme, opepříme a přisypeme parmezán. Do hlubokých talířů vložíme sýr burrata a zalijeme ho polévkou. Na závěr zakápneme olivovým olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept